De Legendariërs

De Legendariërs zijn een fenomeen in Frankrijk. Een televisiereeks, gadgets, en een hele reeks legendarische verhalen.

Wie zijn de legendariërs? De legendariërs zijn vijf helden die door een verjongingsspreuk in een jongvolwassen versie vanBinnenwerk De Legendariërs zichzelf zijn veranderd. En toch blijven Danaël, Shimy, Razz, Tenebris en Jadina strijden voor het goede. Wedergeboorte is al het twaalfde deel uit de reeks, en van Danaël hebben de Legendariërs ondertussen afscheid genomen.

De Legendariërs zetten hun strijd voort tegen het kwaad, in de gedaante van Anathos en zijn Infernauten (de demonische tegenhangers van onze Legendariërs). Anathos wil de hele wereld vernietigen, maar de inwoners van Alysia hebben een enorm leger op de been gebracht om het kwaad te stoppen. Ook de Legendariërs zijn van de partij. Totale oorlog dreigt, op het land, ter zee en in de lucht. Maar er moet een offer worden gebracht om de wereld van Alysia te geven waar hij zo naar verlangt... een wedergeboorte.

Noot van de vertaler: Een reeks overnemen nadat er al elf albums van zijn verschenen, eenvoudig is het niet. De eerste albums zijn bovendien vertaald door Van der Heide Producties, met wie ik nog samenwerkte toen ik bij Ballon Media werkte, big shoes to fill, dus. Ik heb de elf voorgaande albums gelezen en de wereld van de Legendariërs zat zo helemaal in mijn hoofd, en mijn vingers. Het verhaal is ook niet al te moeilijk, met veel actie, waar je je dus zonder veel moeite in kunt inleven. Natuurlijk ook even de Franse serie bekeken en absoluut een aanrader - vooral voor kinderen dan, weliswaar.

Verschenen bij Silvester.

 

Cover De Legendariërs

12 - Wedergeboorte

cover deel 13

13 - Koninklijk bloed

cover deel 14

14 - De erfenis van het kwaad

covers Legendariërs 16

15 - Noodlottige liefde

16 - De eeuwigheid duurt maar even

En toen was er... Legendariërs - Het begin, over hoe het voor onze helden allemaal begon. Hoe zijn Gruizel, Jadina, Razz, Shimy en Tenebris geworden wie ze vandaag zijn? Heerlijk om in de verschillende delen meer te weten te komen over hun achtergrond, en telkens doorspekt met de heerlijke humor van Patrick Sobral!

Cover Het begin 2

2 - Jadina

Cover Het begin deel 3

3 - Gruizelklauw

4 - Shimy

cover Legendariërs - het begin 5

5 - Razz