Bob Morane

1952. De oorlog tussen de Vietminh en het Franse leger is in volle gang, Bob Morane en Bill Ballantine worden gedropt in het noorden van Indochina, in het gezelschap van een tiental elitesoldaten en een professor.binnenwerk Bob Morane 1

Officieel is hun doel de grondtroepen bijstaan in hun strijd tegen de aanhangers van Hồ Chí Minh, die hardnekkig vechten om de controle over het land. De eigenlijke missie van onze helden houdt verband met een legende uit vroegere tijden: de 100 strijders van Lạc Long Quân en de dreigende aanwezigheid van een meedogenloze vijand: de Gele Schaduw!

Noot van de vertaler: Bob Morane is een grote naam in de stripwereld, de held van alle tijden, verscheen voor het eerst in 1959. Om dan een voortzetting te mogen vertalen, en dan nog bovendien een die belangrijk is voor Uitgeverij Daedalus, het geeft toch weer wat extra inhoud aan je verantwoordelijkheid als vertaler. Op een rommelmarkt in Vremde had er een verkoper mij de hele reeks boeken van Bob Morane aangeboden (ja, er is naast de stripreeks ook een boekenreeks), maar ik wist dat ik ze niet állemaal zou gaan lezen, dus ik heb vriendelijk bedankt... hopelijk mag het universum van Bob Morane nog verder groeien! Christophe Bec geïnterviewd voor De Pluim, en ook dat blijft toch echt interessant. 

Verschenen bij Uitgeverij Daedalus.

cover Bob Morane 1

1 - De 100 demonen van de Gele Schaduw

cover van deel 2 Bob Morane

2 - Gevangen in de tijd