Reisverslagen

Maak kennis met mijn andere grote passie: fietsen. Jaren geleden ontdekte ik de koersfiets, tijdens mijn Erasmusverblijf in Zuid-Spanje. Een enkele keer maakte ik een fietsreis van een week met de koersfiets, een hele week regen en een hoop platte banden. Vandaar dat het nog een jaar of zeven duurde, tot 2018, voor ik me aan een nieuw avontuur waagde. Ik kocht de juiste fiets, die ik Hulk doopte, en besloot een van de wegen naar Rome te volgen: de Via Francigena. Een bedevaartsroute, vandaar dat mijn blog als titel 'Pelgrimassen' draagt.

Een geweldige ervaring, zo'n pelgrimstocht. Overal word je met open armen ontvangen. Je bezoekt kerken, waar je een stempel in ontvangst neemt voor op je 'credenziale', je pelgrimspaspoort. In 2019 reed ik van Porto naar Compostela. Vanuit Compostela volgde ik de pelgrimspaden in tegengestelde richting, tot in Genève en verder door tot in Tiefencastel. Daar had ik afgesproken met vrienden om de Italiaanse Alpen te bedwingen, op de Hulk.

Telkens hield ik een blog bij, een waarin feiten en fictie hier en daar in elkaar overvloeien, maar vooral een waarin ik mijn zin om te schrijven kon botvieren. Een blog is ook de perfecte manier om je avonturen nog eens te heroverwegen, 's avonds, met vermoeide benen en een goed gevulde maag.

Mijn blog kan je lezen op https://metdefietsnaar.wordpress.com/ - sponsors als Ridley, Canyon, JanJanssen of Kellogg's, gelieve zich te melden via contact.