Frontlinies

Frontlinies is een conceptreeks over zes verschillende personages die worden gevolgd naar verschillende frontlinies van de Tweede Wereldoorlog. binnenpagina Frontlinies

HET VERHAAL

1936. De Olympische spelen van Berlijn. Vier mannen en twee vrouwen van verschillende nationaliteiten bezegelen hun vriendschap op de tonen van Lili Marleen, een lied dat later zal uitgroeien tot een oorlogsklassieker. Het lied vertelt de geschiedenis van het Duitse volk en zal zich, net zoals onze zes helden en de oorlog die hun leven ondersteboven zal halen, niet door grenzen laten tegenhouden. Zo start een reeks gebeurtenissen waarin liefde, vriendschap en strijd de rode draad vormen.

DE HELDEN

De Duitser: Joachim Klein-Combourd, de sportieve, homoseksuele dandy, die meent dat Hitler slechts een tijdelijk kwaad is.
De Engelsman: Tim Page, de verlegen jongeman die er alleen maar van droomt om piloot te worden.
De Fransman: Émile Soubise, genaamd Milou, de Parijse rakker die vast van plan is om in Berlijn een Olympische medaille te behalen.
De Australiër: Peter Yates, het heethoofd dat alleen maar uit is op plezier maken.
De Duitse: Magdalena Kopps, de communiste die nog hoopt dat Duitsland uit zijn nationaalsocialistische nachtmerrie zal ontwaken.
De Amerikaanse: Cheryl Matthew, de ambitieuze journaliste die zich in de Californische pers een reputatie bij elkaar wil schrijven.

Noot van de vertaler: oorlogsverhalen zijn altijd fijn om te vertalen en - ik val in herhaling - je leert altijd wel wat bij, in dit geval over de verschillende fronten waarop er werd gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verschenen bij Uitgeverij Daedalus.

cover Frontlinies 6

6 - Het paradijs voor jagers

cover Frontlinies 7

7 - Het Kokoda-pad

cover Frontlinies 8

8 - Witte hel van Leningrad