Tussen vier muren

Lauren Astier (Het Venijn) pakt uit met een duistere roman, samen met medescenarist Jean-Claude Pautot, die tegelijk ook de hoofdrol speelt in het verhaal. Binnenwerk Tussen vier murenTussen vier muren vertelt het verhaal van topgangster Pautot, hoe hij telkens weet te ontsnappen aan vervolging... tot hij ten slotte toch tegen de lamp loopt en tussen vier muren belandt. Pautot en Astier leerden elkaar kennen toen Astier een stripworkshop kwam geven in de gevangenis. Een meeslepend verhaal waar je, ondanks alles, sympathie voelt voor de slechterik.

Noot van de vertaler: Het leven van een gangster, verteld door die gangster. In samenwerking met de maker van Het Venijn, Laurent Astier. Een album met heel wat flashbacks en -forwards, maar vooral met veel spanning, afwisselende landschappen, een vleugje Spaans. En dan die titel... Face au Mur in het Frans, maar Gezicht naar de muur (letterlijk), het klinkt toch niet echt. Even over nagedacht, en uiteindelijk voor Tussen vier muren gekozen. Een cel, maar ook breder, vast zitten in hetzelfde stramien.

En, net als Negalyod, door Striptip.nl uitgeroepen tot één van de beste strips van 2020! Lees meer op: https://www.striptip.nl/recensies/tussen-vier-muren/ 

cover Tussen Vier Muren 1

Tussen vier muren - 1

Cover van Tussen vier muren 2

Tussen vier muren - 2