Negalyod

In Negalyod neemt Vincent Perriot je mee naar een wereld doorsneden met gigantische pijpen en bevolkt door dinosaurussen. Steden die in de lucht zweven en een alomtegenwoordig "Netwerk" Binnenwerk Negalyoddat de aarde en de mensen domineert. Jarri Tchepalt is een herder uit de Ty-woestijn. Hij praat met dinosaurussen. Wanneer een onweersbui zijn kudde vernietigt, besluit Jarri, voor het eerst, naar de stad te gaan om wraak te nemen. Maar opstand en revolutie leiden vaak niet tot de verhoopte resultaten.

Noot van de vertaler: Negaly-wat? Maar zodra ik het boek zag, was ik verkocht, alleen die cover al. Als ik geen stripvertaler was geworden, had ik me ook wel kunnen vinden in een baan als dinosaurusherder. En laat dat nu net de job zijn van Jarri Tchepalt! De landschappen zijn postapocalyptisch, het verhaal razend spannend... Vincent Perriot zou ook werken aan een vervolgverhaal, dat kan ik alleen toejuichen.

Ook fijn om te zien dat ook anderen het album kunnen waarderen. Zo zet De Morgen Negalyod in de lijst met 10 strafste graphic novels van het najaar: https://www.demorgen.be/tv-cultuur/gestript-en-wel-de-10-allerstrafste-graphic-novels/ [helaas enkel toegankelijk voor abonnees]. Ook Striptip.nl heeft lovende woorden voor Negalyod dat de top-5 van beste strips van 2020 haalt! https://www.striptip.nl/nieuws/lijstjestijd-de-beste-strips-van-2020/ 

[Ook Tussen vier muren haalt die top-5, trouwens, hoera!