De buitengewone expeditie van Corentin Tregier

Corentin Tregier wordt door de Franse minister van Marine ingeschakeld om in Congo op zoek te gaan naar professor Delescluze. binnenpagina van Corentin TregierDie Franse wetenschapper zou in een aap zijn veranderd. Corentins missie is dan ook staatsgeheim. Tegelijk krijgt de Belgische Camille de Villiers van de krant Le Télégraphe Wallon de opdracht om te infiltreren in de missie van Corentin Tregier. Zij moet in de krant verslag uitbrengen voor de Belgische lezers zodat die eens goed kunnen lachen met de domme Fransen.

Wat volgt, is een buitengewone expeditie waarin Corentin – die niet gekozen is omdat hij bijzonder intelligent of dapper is – vooral zichzelf leert kennen. En Camille, natuurlijk. Oh, en orchideeën.

Een spannend, humoristisch verhaal over apen, wetenschap, romantiek, en de strijd tussen Belgen en Fransen

Noot van de vertaler: Een van mijn laatste wapenfeiten in loondienst van Uitgeverij Daedalus. Het verhaal is gebaseerd op een Franse podcast, heerlijk om het Franse boek naast die podcast te leggen en te zien hoe trouw het verhaal wordt gevolgd. Ook leuk hoe Fransen en Belgen tegen elkaar worden uitgespeeld in het verhaal. Heerlijk om te vertalen! In het Frans heet Corentin Corentin Treguier, maar in het Nederlands hebben we ervoor gekozen die 'u' te laten vallen om de naam Nederlandser te laten klinken.

Verschenen bij Uitgeverij Daedalus.

 

cover van de buitengewone expeditie van Corentin Tregier