De pin-up van de B-24

‘Ik ben niet zomaar een tekening, ik ben de engelbewaarder van mijn B-24.’ Voor Glenn is wat er in mei 1944 gebeurt een ware ramp. binnenpagina pin-up van de B-24De dag waarop zijn bommenwerper crasht – hij is de enige overlevende – botst het hospitaalschip Louisiana op een zeemijn. Aan boord zijn drie verpleegsters, Lana, Glenns vrouw, Alice, de vrouw van zijn copiloot Fred, en Candy, de vrouw van Johnny, de bombardeur. Ze zijn voorgoed verdwenen…

Vijftien jaar later reist oud-majoor Glenn Baxter naar Libië voor een missie van een firma die naar olie speurt. Hij wil van de gelegenheid gebruikmaken om het wrak van zijn bommenwerper te vinden en te achterhalen wat er met zijn bemanning is gebeurd. Maar wat is het verhaal van Ali-La-Can, de pin-up van de B-24?

Noot van de vertaler: een spannend verhaal, over vliegtuigen en oorlog, veel meer kan een vertaler niet vragen. Het fijne aan dit verhaal was dat het ook écht goed was - met een vliegtuigreeks weet je namelijk nooit. Maar in dit geval, ja!

Verschenen bij Uitgeverij Daedalus.

cover pin-up van de B-24

Integrale editie

cover pin-up van de B-24 1

1 - Ali-La-Can

cover pin-up van de B-24 2

2 - Nose Art