Eldorado

Eldorado, een mythisch goudland, ergens in Zuid-Amerika. Binnenwerk EldoradoHier is Eldorado een bouwwerf waar je als arbeider snel geld kunt gaan verdienen, aan de andere kant van de wereld, tussen de twee Amerika's. Marcello wordt ontslagen en staat op straat. Na een nachtje stappen wordt hij wakker op een boot naar Eldorado... 

Om te vechten tegen de waanzin schrijft hij liefdesbrieven naar Louisa, zijn geliefde, die achterblijft in de Verenigde Staten. Zijn brieven worden echter onderschept door Barbara Hogen, de vrouw van een van de ingenieurs van het bouwproject. De bouw vreet elke dag wat meer aan de arbeiders en aan het woud, in een koortsachtig tempo. Beetje bij beetje vervaagt het gelaat van Louisa uit Marcello's gedachten... terwijl Barbara niet meer zonder de gestolen briefwisseling kan.

Noot van de vertaler: een stevig stripboek, en toch liep de vertaling vlot. Waarom? Damien Cuvillier en Hélène Ferrarini scheppen sfeer door de beelden voor zich te laten spreken. De waanzinnige landschappen, de stiltes tussen de mensen, de waanzin die zich stilaan meester maakt van de hoofdpersonages. Een geweldig boek waar ik toch even van moest bekomen... Ja, ook tijdens het vertalen word je soms meegesleept door het verhaal, altijd een goed teken!

Verschenen bij Daedalus.

Besproken door Stripspeciaalzaak.be: https://stripspeciaalzaak.be/2020-Besprekingen/Eldorado.htm. Ook zij vinden het een topper.